Wet bescherming persoonsgegevens in Europees perspectief De bescherming van persoonsgegevens is een onderwerp dat steeds meer mensen bezighoudt. De inhoud van de Wet bescherming persoonsgegevens wordt in deze Mastermonografie uitvoerig besproken en uitgelegd.

Wet bescherming persoonsgegevens in Europees perspectief

De bescherming van persoonsgegevens is een onderwerp dat steeds meer mensen bezighoudt. De inhoud van de Wet bescherming persoonsgegevens wordt in deze Mastermonografie uitvoerig besproken en uitgelegd. Toon meer
Auteurs/redactie (o.m.):

Verschijningsdatum: 27/12/2010

Opties
Toon meer Niet beschikbaar Reserveren - Bestelbaar Tijdelijk niet leverbaar Niet beschikbaar Laatste stuks Niet beschikbaar

Gratis geschenk

Maakt u liever een ecologische keuze?

Beschrijving

De bescherming van persoonsgegevens is een onderwerp dat steeds meer mensen bezighoudt. De overheid, het bedrijfsleven en particulieren verzamelen, gebruiken en verspreiden persoonsgegevens op steeds grotere schaal. Degenen om wiens persoonsgegevens het gaat krijgen daarbij steeds sterker het gevoel dat men de controle over zijn eigen gegevens aan het verliezen is.

Door deze ontwikkelingen worden de juridische vragen die zich over deze thematiek voordoen, steeds belangrijker. Aan welke regels is men bij het verzamelen en gebruiken van persoonsgegevens gebonden? Welke rechten kan iemand inroepen om de controle over zijn eigen persoonsgegevens te vergroten? Wie houdt er toezicht op de naleving van de regels en wie is verantwoordelijk voor de handhaving? De antwoorden op deze vragen zijn te vinden in de Wet bescherming persoonsgegevens en de regels die daarop zijn gebaseerd. Deze regels worden door velen als zeer complex ervaren. Deze monografie beoogt de lezer houvast te bieden en wegwijs te maken.

De inhoud van de Wet bescherming persoonsgegevens wordt uitvoerig besproken en uitgelegd. De wet wordt daarbij nadrukkelijk in zijn Europeesrechtelijke context geplaatst. Zowel regels van de Europese Unie als de wijze waarop het Europees Hof voor de Rechten van de Mens het recht op bescherming van het privéleven van artikel 8 EVRM uitlegt, hebben grote invloed op hoe de Wet bescherming persoonsgegevens moet worden begrepen. De monografie eindigt met een blik op de toekomst en bespreekt hoe de bescherming van persoonsgegevens in de toekomst kan worden verbeterd.

Auteurs / Redactie

Productinformatie

Verschijningsdatum

27/12/2010

Medium

240

ISBN

9789013080858

Bestelcode

NP/WBPEUPE-BI10001

Publicatievorm

Boek

Productinformatie

Verschijningsdatum

Editie

Druk

Frequentie

ISBN

 

Bestelcode

Publicatievorm

Editor

Tags

Serie

Kan item niet toevoegen aan winkelwagentje

PRIJS:
Doorgaan met winkelen